Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

zatimco cesi resi migraci ... ano, taky mam strach z tech 4 rodin co k nam prisly ... uniklo jim, ze se na jare schvalil zakon o myslivosti, ktery umoznuje najemci honitby ze zavaznych duvodu (blize nespecifikovane) honitbu uzavrit pro verejnost. honitbou jsou pres pole, louky, lesy, ... temer vse.

3 0
možnosti
MP

O novele Zákona o myslivosti se bude hlasovat na podzim. Omezení vstupu do honitby je možné už v současném znění ( § 9, odst. 3 ). Zvýšila by se pouze sankce pro fyzickou osobu z 10.000,- na 30.000,- Kč. Takže doufejme, že (kromě teoretické výše pokuty) vše zůstane při starém.

2 0
možnosti
JS

J26a78n 49S68o49u91č62e43k

15. 7. 2016 15:58

Již je to pár let, co jsem jako každý rok vyrazil na výlet na Romavu. Pěšky, lesem, nedotčenou krajinou, kolem Hadího vrchu (který je něco nádherného) a rybníka Kačer... A ejhle. Koukám na Kačeru obytný hausbot - cože? okolní louka rozježděná od čtyřkolek, nebo něčeho podobného... říkal jsem si že to není pravda, ale...byla. Když jsem dorazil domů, snažil jsem se zjistit více. Jediné na co jsem narazil byla společnost TV Product. Od té doby jsem tam nebyl a hodně mě to mrzí. Tenhle nádherný kus naší země pro mě ztratil nějaké to kouzlo. Teď se ještě dozvídám, že by mě tam odtud někdo i vyhnal? Sakra tady je něco špatně... ;-O

7 0
možnosti
ZB

Bohužel cesty v této lokalitě nejsou v majetku státu. Některé jsou majetkem Českých lesů, ale ty neprochází souvisle celým územím a navíc údajně i České lesy mají spory s majiteli. Když dokáží úřady buzerovat malé živnostníky, našly by páky i na bohaté? Nebo není zájem?

6 0
možnosti
MP

Chápu. Asi bych také nakonec vycouval. Ale zaujalo mne, že odst. 2 § 63 uvádí právo na " průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby ". A eseróčka přeci právnickými osobami jsou.

Přeji krásné léto a hodně povedených výletů R^

4 0
možnosti
MP

A dále, Zákon o ochraně přírody a krajiny § 63 :

"(2) Každý má právo na volný průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, pokud tím nezpůsobí škodu na majetku či zdraví jiné osoby a nezasahuje-li do práv na ochranu osobnosti či sousedských práv. Je přitom povinen respektovat jiné oprávněné zájmy vlastníka či nájemce pozemku a obecně závazné právní předpisy.

(3) Práva podle odstavce 2 se nevztahují na zastavěné či stavební pozemky, dvory, zahrady, sady, vinice, chmelnice a pozemky určené k faremním chovům zvířat. Orná půda, louky a pastviny jsou z oprávnění vyloučeny v době, kdy může dojít k poškození porostů či půdy nebo při pastvě dobytka. Zvláštní předpisy nebo tento zákon mohou oprávnění podle odstavce 2 omezit nebo upravit odchylně.

(4) Při oplocování či ohrazování pozemků, které nejsou vyloučeny z práva volného průchodu podle odstavce 3, musí vlastník či nájemce zajistit technickými nebo jinými opatřeními možnost jejich volného průchodu na vhodném místě pozemku."

5 0
možnosti
MP

Smutné. Být tam, asi bych se hádal. § 19 platného Zákona o lesích :

"(1) Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest. Při tom je povinen les nepoškozovat, nenarušovat lesní prostředí a dbát pokynů vlastníka, popřípadě nájemce lesa a jeho zaměstnanců."

Časově omezenou výjimku ( nejvýše na 3 měsíce ) může povolit orgán státní správy.

4 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4001x
Poznáváním světa kolem sebe se snažím poznat smysl našeho života a taky si ten život užít. Život je pro mne nejen divoká voda, skály, koně a cestování. Taky rodina a pohodoví přátelé.

Seznam rubrik